Verbinding doet veranderen

Als je een beweging in de organisatie in gang wilt zetten, denk je nooit: ik heb verbinding nodig. Maar als mensen zich verbonden voelen met hun organisatie, leiders en de visie, dan zetten ze zich ergens volledig voor in en voelen zij zich verantwoordelijk voor de verandering.

Dat bevordert de kwaliteit en de creativiteit. Het verhoogt de productiviteit en vermindert het medewerkersverloop. Zo wordt jouw bedrijf uiteindelijk succesvoller. ‘Verbinding’ is dus een cruciaal onderdeel voor verandering. Upane vertaalt dit poëtische woord naar de praktijk.

“Als je met elkaar in verbinding staat, willen mensen zich inzetten.
Dat heb je nodig om beweging te creëren.”
Marcha Ringsma

Dit betekent verbinding
Verbinding uit zich in simpele dingen. Of je met de leidinggevende door één deur kunt en of je voldoende erkenning krijgt. Of je wordt gefaciliteerd in je werk en goed wordt meegenomen in een verandering. De leidinggevende is daarvan een belangrijk onderdeel. Sterker nog: één op de twee medewerkers zegt het werk op vanwege de manager.

Lees waarom de leidinggevende zo belangrijk is

Verbinding is dus meer dan betrokkenheid. Verbinding zegt iets over de relatie met organisatie en medewerkers. Verbinding gaat om gehoord voelen, vertrouwen in elkaar en interactie. Als dat allemaal goed zit, dan komt de beweging vanzelf.

Verbinden met de bestemming
Een verandering begint altijd bij de bestemming. Wat is de purpose van het bedrijf? Het antwoord is onmisbaar, maar de verdiepingsslag is nog veel belangrijker. Een purpose blijft namelijk vaak bij een aantal kreten.

Het is juist de kracht om geen genoegen te nemen met vage oneliners, maar te concretiseren wat je écht gaat doen. Om het voor je te zien en dat goed te communiceren naar je medewerkers. Verbinding betekent dan ook verbondenheid met de bestemming.

Upane maakt verbinding concreet
Wij helpen jouw organisatie met het verbinden van medewerkers. We leggen uit wat dit concreet voor jou betekent, welke rol jullie daarin hebben en hoe je ook bij de toekomstige veranderingen verbinding houdt.
Upane zorgt voor een duurzame transitie, waarbij jij aan het roer staat en wij jou de juiste kant opsturen. Verbinding is een van de vijf kerngebieden van onze organizational journey.

Lees meer over onze kerngebieden

Verbind medewerkers met de organisatie, leiders en visie,
dan volgt de beweging vanzelf.

Neem contact op