Nulmeting uitvoeren helpt je de juiste koers te varen

Wanneer je een beweging inzet, wil je weten of de verandering ook landt. En of je op koers ligt, of de aanpak moet veranderen. Met de verandermonitor voeren wij een nulmeting uit: een soort thermometer waarmee we ontdekken hoe het met de verandering gaat. Zo weet je aan welke knoppen je moet draaien om de organisatie in beweging te krijgen.

Vinger aan de pols
Kan je organisatie de verandering aan of gaat het te snel? Snappen medewerkers nog waar je heen wilt of is dat niet voor iedereen helder? Zijn ze nog verbonden met de bestemming of is het voor hen niet duidelijk hoe ze daaraan iedere dag kunnen bijdragen? Met de verandermonitor houden we de vinger aan de pols.

Objectieve blik
Hoewel het management denkt dat de strategie springlevend is, hebben de lagen daaronder misschien geen idee wat er nu precies van ze wordt verwacht. Door een nulmeting uit te voeren en de verandering doorlopend te toetsen, krijg je een objectieve blik. Die brengt de waarheid van de verandering boven water.

Andere graadmeters
Er zijn nog meer middelen om te toetsen wat er leeft in jouw organisatie:

  • Medewerkersonderzoek: ontdek hoe bevlogen medewerkers zijn en waar nog winst te behalen is.
  • Maturity-scan: wat is het huidige en gewenste maturiteitsniveau van jouw organisatie?
  • Strategiechecker: is jouw strategie krachtig genoeg om een beweging in gang te zetten?
  • Hr-scan: hoe is hr georganiseerd en wat is de beste structuur voor jouw organisatie?

Veranderingen in een organisatie gaan niet over één nacht ijs. Dat komt doordat ze iedereen in de organisatie raken: alle afdelingen en medewerkers. Veranderingen vragen ook om nieuwe processen, structuren en patronen. Ontdek onze integrale aanpak voor een verandertraject.

Zo werken wij

Ontdek met de verandermonitor aan welke knoppen je moet draaien
om je organisatie te bewegen. Upane helpt.

Neem contact op